گوشی ۱۰۰۰ دلاری حالا کاملا طبیعی است

امتیاز دهید post

یکی-دو هفته پیش وقتی سامسونگ گلکسی نوت ۹ را معرفی کرد همه به انتظار اعلام قیمت دستگاه بودیم. ۱۰۰۰ دلار! گلکسی نوت ۹ با قیمت پایه ۱۰۰۰ دلار فروخته می‌شود و اگر امکانات بیشتری بخواهید می‌شود تا ۱۲۵۰ دلار هم بابت آن هزینه کرد.

خریداران آیفون X هم وضعیت مشابهی دارند و اگر بخواهند یک تلفن همراه خاص از برند محبوبشان تهیه کنند باید حداقل ۱۰۰۰ دلار بپردازند.

احتمالا متصور شده‌اید که در بازار چین، همچنان همه شرکت‌ها برای رقابتْ به ساخت موبایل‌های ارزان اما قدرتمند ادامه می‌دهند اما Oppo نماینده قدرتمند این بازار هم یک موبایل ۱۰۰۰ دلاری ساخته. گویا دنیا به سوی تلفن‌های هوشمند گران با پایه قیمت ۱۰۰۰ دلاری در حال حرکت است.

ولد اسلاووف از وبسایت ورج در یادداشتی پیرامون این ماجرا از طبیعی شدن چنین قیمت‌گذاری‌هایی می‌گوید.

زمانی که به روند پیشرفت فناوری از نزدیک توجه می کنید، سرعت تغییرات منطقی به نظر می‌رسد و حتی از لحاظ علمی این سرعت کند هم هست. اما به دوره‌ای کوتاه‌تر از زمان توجه کنید و وقتی به عقب نگاه کنید حیرت‌زده خواهید شد از سرعت و شدتی که چیزها تغییر کرده‌اند. آستانه قیمت ۱۰۰۰ دلاری برای تلفن‌های همراه یک مثال خوب است.

سه یا چهار سال پیش اگر کسی تلفن همراهی ۴ رقمی را پیشنهاد می‌داد با خنده از جلسه هیئت مدیره شرکت بیرون می‌شد. دو سال پیش اگر به شما می‌گفتم اپل با موفقیت یک تلفن همراه دارای بریدگی نمایشگر، بدون هدفون و با قیمت ۹۹۹ دلاری می‌فروشد، شما سر تکان می‌دادید و من را به آرزوهای دیوانه‌وارتر از رویای واهی جین مونستر در مورد اپل تی‌وی متهم می‌کردید. و حتی همین موقع پارسال، من مشغول نوشتن خیال ناباور خود در مورد گلکسی نوت ۸ سامسونگ و اینکه چطور مرز ۱۰۰۰ دلار را رد کرد بودم.

گلکسی نوت 9

و با این حال، با وجود همه پیش‌فرض‌های ما از قیمت‌گذاری منطقی تلفن هوشمند و اینکه چطور باید باشد، هر تلفنی که جسارت قیمت‌گذاری بیشتر از ۹۹۹ دلار را داشته ثابت کرده که موفق است. آیفون X اپل از آنچه پیش‌بینی شده بود بهتر و سریع‌تر می‌فروشد و منجر به این شده که یک تحلیلگر اعلام کند این موبایل تقاضای سال ۲۰۱۹ را نیز برآورده کرده. اگرچه عمدتا در ایالات متحده در دسترس نیست اما P20 Pro هواوی به قیمت‌گذاری آیفون X نزدیک می‌شود و نشان داده که گزینه محبوبی در اروپا است و به راحتی فروش گوشی‌های ارزان قبلیشان را تحت‌الشعاع قرار داده. نوت ۸ سامسونگ که سفری رو به اوج در قیمت‌گذاری را آغاز کرد هم یک موفقیت خوب برای سازنده‌اش بود و نوت ۹ تازه معرفی شده نیز مشابه عمل می‌کند.

حیرت‌انگیز برای من این است که چطور در مورد این محصولات و تغییراتشان صحبت می‌کنیم. در آگوست ۲۰۱۷، در مورد آیفون‌های ۱۰۰۰ دلاری با همین احساس شک و گمان صحبت کردیم که ما (من به خصوص) در مورد ایرپادها هم همین رویه را در پیش گرفته بودیم وقتی معرفی شدند. در آگوست ۲۰۱۸ ما از تلفن‌های گران‌قیمت به همان سیاقی سخن می‌گوییم که از ایرپادها حرف می‌زنیم. متفاوت، نه برای همه ولی ارزشمند برای کسانی که تصمیم می‌گیرند بهایش را بپردازند.

گلکسی نوت 9

تفسیر من از سال گذشته که حتی تولید کننده‎های چینی چون Oppo که به خاطر قیمت‎های اقتصادی معروف بودند، تلفن‎های همراه 999 دلاری عرضه کردند، این است که موبایل‎های پرچمدار از همان ابتدا به اشتباه قیمت گذاری شده بودند. این تلفن ها بیش از اندازه ارزان قیمت به حساب می‎آمدند. اینکه چطور به این راحتی با افزایش قیمت دستگاه‎های پرچمدار کنار آمده‎ایم، این موضوع را اثبات می‎کند. اما اینکه این اتفاق چگونه افتاده، نیاز به بررسی و گمانه‎زنی‎های بیشتری دارد.

ذهنیت همه از این وضعیت به یاد آوردن کیفیت سری آیفون است اما تلفنی اندرویدی نیز ممکن است برچسب قیمتی ۱۰۰۰ دلاری پیدا کند. به هر حال تصور ما این است که اگر قیمت بیشتر است، پس باید ارزش آن را داشته باشد. ما می‎توانیم تظاهر کنیم که نسبت به این قیمت گذاری ‎ها منطقی هستیم اما ذهن ما به آن قیمت اولی که با آن سر و کار داشتیم، عادت کرده است. در نتیجه از این برچسب قیمت جدید و بالاتر انتظار بیشتری به همراه دارد.

تحقیقات بی‎شماری وجود دارد که نشان می‎دهد ارتباط بین قیمت محصول و هزینه تمام شده برای ساخت آن به چه اندازه پر از ایراد است. بنابراین شاید تلفن‎های هوشمند سال گذشته قیمت منطقی‎تری از امسال داشتند اما از آن جایی که انسان‎ها غیر منطقی هستند، قیمت‎های امروزی قرار است ماندگار باشد چرا که بهتر با بازار پیشرفته امروزی تطابق دارد.

در کنار تلفن‎های هوشمند گران قیمت، ما همچنین شاهد بودیم که هزینه دستگاه‎های میان رده چون وان‎پلاس نیز در یک سال و نیم گذشته با افزایش رو به رو بوده است. مطمئن نیستم قیمت‌‎گذاری موبایل های پرچمدار در چند سال آینده چگونه خواهد بود اما بعید می‎دانم تلفن‎های میان رده بیش از این گران بشوند. رقابت میان تولیدکنندگان بزرگ همچنان بسیار پر رنگ و قیمت‎گذاری نیز یکی از عوامل تعیین کننده برای بسیاری از افراد است.

یک نتیجه احتمالی، بیشتر شدن فاصله بین تلفن‎های گران قیمت و ارزان است که خود به تنهایی تنوع و نابرابری اقتصادی بزرگ در دنیای مدرون امروزی را نشان می‎دهد.

تمام چیزی که می‌توانم در مورد آینده موبایل‌ها بگویم این است که گذشته‌شان نشان داده پیشروی آن‌ها غیرقابل پیش‌بینی، بی نظم و بی قاعده است. شاید همین غیرقابل پیش‌بینی بودنش است که باعث شده دنبال کردن صنعت موبایل تا این اندازه هیجان‌انگیز باشد.

The post گوشی ۱۰۰۰ دلاری حالا کاملا طبیعی است appeared first on دیجیاتو.

مطالب مرتبط